Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Corespondenţă Digi24. Camion cu zeci de refugiaţi morţi, găsit abandonat în Austria. Poliţia din Burgenland: Existau semne evidente de descompunere

Descoperire macabră azi pe o autostradă din Austria, aproape de graniţa cu Ungaria. Cadavrele a 50 de refugiaţi au fost găsite într-un camion abandonat pe marginea drumului. Autorităţile austriece spun că, din primele analize, reiese faptul că oamenii au murit în urmă cu aproximativ două zile. Camionul în care au fost găsite cadavrele în descompunere a aparţinut în trecut unei companii slovace deţinute de actualul ministru de Finanţe al Cehiei. Într-un comunicat dat publicităţii, compania spune că vehiculul a fost vândut anul trecut, fără a preciza însă cumpărătorul.

55df4d85682ccf9fd71c5f3d

ACTUALIZARE 23:45. Corespondentul Digi24 Caterina Ledrer vine cu noi imagini de la locul unde a fost dus camionul, respectiv niște camere frigorifice ale unei fabrici din zonă.

Acolo sunt criminaliști și procurori.

Anchetatorii au declarat că este vorba despre victime ale traficului de persoane, despre refugiaţi, dar nu au comunicat numărul exact de cadavre. Din primele informaţii, se pare că oamenii s-au asfixiat, dar o concluzie certă va putea fi trasă doar în urma autopsiilor.

Autorităţile au decis aducerea camionului la halele frigorifice respective pentru că nicio morgă din zonă nu avea capacitatea de a stoca un număr atât de mare de cadavre.

De altfel, abia în jurul orei 20.00 a început descărcarea cadavrelor în camerele frigorifice.

Ulterior, corpurile ar putea fi repatriate sau duse la morgă în Austria sau Ungaria.

Din primele informaţii, se pare că încă un camion cu refugiaţi ar fi fost descoperit în Austria, dar autorităţile nu au confirmat aceste date.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/EXODUL/50+de+refugiati+gasiti+morti+intr-un+camion

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: