Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Conchita Wurst, spectacol în fața a 10.000 de ADMIRATORI în Viena. Cum a lăudat-o cancelarul Austriei

Cântăreaţa austriacă Conchita Wurst, câştigătoarea concursului Eurovision din acest an, a susținut duminică un spectacol în fața unui public de 10.000 de persoane în piața Ballhausplatz din Viena.

”Vreau să mulţumesc tuturor celor care aţi venit aici. Înseamnă enorm pentru mine și îmi arată că nu sunt singură şi că există speranţă într-un viitor fără discriminare şi ură”, le-a spus Conchita Wurst celor 10.000 de oameni veniţi să o salute.

Printre melodiile intepretate de artistă la spectacolul din Viena se numără ”Do you believe” a cântăreței Cher, ”My heart will go on”, a cântăreţei Celine Dion și piesa care a clasat-o pe primul loc la Eurovision, ”Rise Like a Phoenix”.

Purtând steguleţe în culorile curcubeului – ce reprezintă comunitatea LGBT – şi bărbi din carton, miile de persoane au cântat în cor cele patru piese interpretate de Wurst.

Conchita Wurst a fost primită înainte de spectacol de cancelarul Werner Faymann şi de ministrul culturii, Josef Ostermayer. ”Austriecii pot fi mândri cu ceea ce ai realizat la Eurovision”, a spus cancelarul, remarcând ”mesajul de toleranţă, iubire şi bucurie de a trăi” transmis de Wurst după triumful de la Copenhaga, relatează Agerpres.


http://www.evz.ro/conchita-wurst-spectacol-in-fata-a-10000-de-sustinatori-in-viena-exista-speranta-intr-un-viitor-fara-discriminare-si-ura-.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: