Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Cinci români, reţinuţi în Austria pentru furtul a aproape 10 tone de usturoi

Cinci români cu vârste între 25 şi 37 de ani au fost reţinuţi de poliţia austriacă sub suspiciunea că au furat 9,5 tone de usturoi.

Poliţia austriacă a oprit pe autostrada A4, în apropiere de Nicklesdorf (graniţa Austriei cu Ungaria), trei dube în mod evident supraîncărcate, în care s-au descoperit 9, 5 tone de usturoi, în valoare de circa 30.000 de euro.

Cei cinci români au fost reţinuţi, suspectaţi fiind că ar fi transportat bunuri furate, întrucât nu au putut explica de unde provenea usturoiul şi nici nu au putut dovedi că le aparţine.
“Se vedea de departe că dubele erau supraîncărcate. Pentru o asemenea cantitate de usturoi ar fi avut nevoie de nouă dube, nu de trei. În plus, toate trei maşinile miroseau bineînţeles îngrozitor a usturoi", a afirmat un poliţist pentru agenţia austriacă APA, preluată de Agerpres.

Usturoiul, care aparent provenea din Spania, a fost între timp confiscat. Românii au fost într-o primă fază amendaţi pentru supraîncărcarea vehiculelor.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: