Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Cel mai mare faliment din istoria recentă a Austriei afectează şi România

La aproape trei luni de la declararea falimentului Alpine Bau, a doua cea mai mare firmă de construcţii de pe piaţa austriacă, subsidiara românească a primit aprobarea judecătorilor Tribunalului Ilfov de a declanşa procedura de insolvenţă.

Astfel, judecătorii au dispus în 25 septembrie 2013 începerea procedurii de insolvenţă, cerută de Alpine SA, iar termenul pentru definitivarea tabelului de creditori a fost stabilit pentru luna decembrie a acestui an, potrivit reprezentanţilor Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), numit administrator judiciar al companiei.

Subsidiara românească a fost forţată să urmeze acest drum de falimentarea companiei-mamă. În luna iunie 2013, eforturile de restructurare a Alpine Bau Gmbh au eşuat, iar compania a intrat în faliment, cu datorii de peste 2,56 mld. euro şi pierderi de 450 mil. euro în 2012. Strategia de reorganizare ce va fi elaborată de către Casa de Insolvență Transilvania va ține cont şi de strategia administratorului judiciar al Alpine Bau Gmbh.
Cel mai mare faliment din istoria recentă a Austriei afectează şi România

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: