Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Cât câştigă pe zi un cerşetor român la Viena

austrian_people8
Exploatare, tortură şi trafic de persoane. Acestea sunt cuvintele-cheie ale unui raport întocmit poliţia austriacă despre fenomenul cerşetoriei în Viena. În centrul atenţiei se află un cerşetor român de 33 de ani, care a fost dispus să coopereze cu poliţia austriacă pentru anihilarea unei bande organizate de trafic de persoane cu scop de exploatare prin cerşetorie. “Evul Mediu chiar în capitala Austriei”, exclamă Die Presse despre povestea cerşetorului român.

Depoziţiile sale au dus la arestarea altor cinci conaţionali şi darea în urmărire internaţională a încă opt persoane acuzate de trafic de carne vie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei 13 riscă până la 10 ani de închisoare. “Este doar vârful aisbergului. Dimensiunile cazului sunt mult mai mari”, subliniază jurnaliştii austrieci. Poliţia austriacă distinge două categorii de cerşetori. Cei pe care sărăcia îi împinge să cerşească în stradă şi cei care sunt membrii unei reţele organizate, specializate în maximizarea profitului prin exploatarea cerşetorilor.

Conform raportului, reţeaua condusă de cei 13 români a reuşit să acapareze aproape jumătate din teritoriul Vienei. Cei mai mulţi cerşetori sunt aduşi din Slovacia, Bulgaria şi România. “Cei mai mulţi provin din România. Doar în anul 2013, am notat numele a 1.100 de cerşetori români aflaţi pe străzile capitalei. În acest sens, am înregistrat şi 430 de plângeri”, susţine poliţia austriacă. Cerşetorii sunt racolaţi în ţara de origine. Şomerii, handicapaţii şi oamenii fără adăpost sunt chemaţi la interviuri propriu-zise. Sunt zone renumite pentru recrutarea cerşetorilor. Li se promite un salariu lunar de 100-200 de euro, o sumă destul de importantă în unele ţări. Potul cel mare ajunge însă la liderii reţelei. Aceştia au înfiinţat o linie de trafic Bucureşti-Viena, care se ocupă cu transportul cerşetorilor. Ajunşi în capitala Austriei, aceştia sunt imediat plasaţi în punctele strategice ale oraşului. Locuinţe speciale sunt închiriate pentru a adăposti cerşetorii pe timp de noapte. 130 de euro pe lună plăteşte fiecare pentru un loc de dormit şi o saltea. La ultimele razii s-au găsit şi 40 de persoane pe doar 50 de metri pătraţi. “În cadrul unei alte razii, am descins într-o casă unde scria că locuiesc 47 de persoane şi am găsit 220 de oameni. În vizorul nostru se află şi persoana care închiriază 70 de astfel de locuinţe în Viena. Avem deja indicii că există rivalităţi între bandele de cerşetori”, susţine poliţia austriacă.


http://m.jurnalul.ro/stiri/externe/cat-castiga-pe-zi-un-cersetor-roman-la-viena-668590.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: