Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016 Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va More »

 

Biblioteca Austria din Timişoara – 20 de ani de la înfiinţare


Cu peste 10.000 de volume în acte, Biblioteca Austria din Timişoara este cea mai mare bibliotecă cu cărţi şi periodice în limba germană din partea de vest a României. Inaugurarea Bibliotecii Austria din Timişoara a avut loc cu mare fast pe 20 februarie 1992. 
Atunci, la Timişoara a venit ministrul de Externe al Austriei din acea perioadă Alois Mock. Înfiinţarea instituţiei, care în prezent este o filială a Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara, se integrează în tradiţia celor trei secole de prezenţă austriacă în Banat, când  oraşul este numit „Mica Vienă”.

Pe 4 mai, de la ora 9.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” (Bd. V. Pârvan, nr. 4A), se desfăşoară Sesiunea Internaţională „Biblioteca Austria din Timişoara – 20 de ani de la înfiinţare”. Va fi prezent Excelenţa Saa ambasadorul dr. Martin Eichtinger (foto), coordonatorul Secţiei de Politici Culturale din cadrul Ministerului Federal pentru Relaţii Europene şi Internaţionale al Republicii Austria, şi Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la Bucureşti. Momentul deosebit al acestui  manifestării aniversare îl constituie acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara Excelenţei Sale, ambasadorului Martin Eichtinger. 

 

Biblioteca Austria din Timişoara – 20 de ani de la

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: