Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austriecii vor fi primii concurenţi ai Poştei Române

Austrian Post Group, compania naţională de servicii poştale din Austria, a intrat în forţă pe piaţa românească de profil, majorându-şi cota la compania privată PostMaster din Bucureşti, de la 26% la 100%. Mişcarea strategică a austriecilor este făcută în contextul în care piaţa românească de servicii poştale va fi complet liberalizată de la 1 ianuarie 2013.

Practic, Poşta Română va pierde monopolul şi va avea un prim concurent direct după liberalizarea pieţei, aşa cum Romtelecom şi-a pierdut monopolul în momentul liberalizării pieţei de telefonie fixă.

„Preluarea integrală a PostMaster a avut ca scop o mai bună prezenţă a Austrian Post în momentul liberalizării pieţei poştale din România, la 1 ianuarie 2013. Vrem să profităm de acest moment“, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Adreas Dragosits, vicepreşedinte Austrian Post.
Părţile au refuzat să dezvăluie valoarea tranzacţiei. Operaţiunea nu a fost încă înregistrată la Registrul Comerţului, unde figurează în continuare ca asociaţi ai PostMaster SRL Mihai Bălaj şi Mihai Preoţescu (fiecare câte 14,8% din capital), Radu Constantin Potolea – 44,4% şi Austrian Post Group – 26%.

Legea de liberalizare încă nu e gata

Întrebat dacă Austrian Post este interesată să devină investitor strategic la Poşta Română, Dragosits a spus că nu există nicio

Sursa :
www.adevarul.ro/l

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: