Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria vrea un mecanism de excludere din zona euro ‎


Ministrul austriac al Afacerilor Externe, Michael Spindelegger, a cerut ca zona euro sa creeze un mecanism legal care sa permita ca tarile membre ce nu respecta criteriile blocului monetar sa fie excluse, transmite AFP.

"Avem nevoie sa gasim mijloacele care sa ne permita sa dam afara pe cineva din zona euro", a declarat Spindelegger, care este de asemenea si vicecancelar al Austriei, intr-un interviu acordat cotidianului Kurier, ce va aparea integral in editia de vineri a ziarului.

Mecanismul ar fi destinat tarilor "care nu-si respecta angajamentele". El necesita, a spus ministrul austriac de externe, o schimbare a tratatelor Uniunii Europene – un proces care ar putea dura cinci ani, in opinia sa.

"Daca am fi avut acum un asemenea mecanism (…) atunci am am fi tras consecintele", a subliniat ministrul, referindu-se, potrivit cotidianului Kurier, la Grecia, care a beneficiat deja de doua planuri de salvare si ar putea avea nevoie de un altul.

Crearea unui astfel de mecanism de iesire din zona euro ar spori increderea pietelor in moneda euro, a declarat seful diplomatiei de la Viena, de centru-dreapta, pentru care o asemenea ideea este sustinuta de tari din zona euro cum ar fi Germania, Luxemburg, Finlanda si Olanda.

Austria vrea un mecanism de excludere din zona euro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: