Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria vrea un acord UE asupra unui pact de creştere economică până la sfârşitul lunii iunie ‎

Consiliul European trebuie să convină un pact de creştere economică până la reuniunea următoare, programată pentru sfârşitul lunii iunie, precum şi asupra unor investiţii în educaţie, locuri de muncă şi infrastructură prin "obligaţiuni de proiect", potrivit cancelarului austriac, Werner Faymann, potrivit Mediafax.

Obligaţiunile de proiect ar reprezenta un prim pas către euro-obligaţiuni.

Faymann, socialist-democrat, aflat la conducerea ţării în coaliţie cu conservatorii austrieci, a declarat pentru cotidianul Oesterreich că, în timp ce o ieşire din zona euro a Greciei ar fi în teorie imaginabilă, ar avea costuri mult mai mari, potrivit Bloomberg.

"Vreau ca la următoarea reuniune a Consiliului UE (28-29 iunie, n.r.) să decidem deja asupra unui pact de creştere pentru Europa", a spus Faymann.

Politicienii europeni au fost încurajaţi să vorbească mai mult despre creştere, în detrimentul austerităţii, după alegerea socialistului Francois Hollande ca preşedinte al Franţei.

Hollande a cerut mai multe finaţări de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), "obligaţiuni de proiect" pentru finanţarea programelor de infrastructură, o taxă pe tranzacţii financiare şi o utilizare mai bună a fondurilor structurale ale UE.

Măsurile de austeritate au provocat proteste violente în unele state europene, mai ales Grecia.

Faymann a declarat că este îngrijorat de situaţia din Grecia, iar Austria poate să continue să contribuie la pachetul de ajutor internaţional al ţării doar dacă guvernul de la Atena adoptă reformele convenite.

"Nimeni nu poate garanta pentru o prăpastie fără fund", a spus el.

Întrebat dacă îşi închipuie zona euro fără Grecia, Faymann a spus: "Nu-mi doresc aşa ceva, în teorie multe sunt imaginabile. Doar am să avertizez: va fi mult mai scumpă decât actualul ajutor financiar pentru Grecia".

Ministrul de Finanţe austriac, Maria Fekter, a afirmat anterior că ieşirea Greciei din zona euro nu este posibilă juridic.

Austria vrea un acord UE asupra unui pact de creştere economică

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: