Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria vrea să vândă banca Kommunalkredit ‎

Austria a demarat vânzarea Kommunalkredit Austria AG, banca naţionalizată specializată pe finanţarea colectivităţilor locale. Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la mijlocul anului viitor, conform reglementărilor UE privind ajutoarele de stat, transmite Reuters.

Banca americană de investiţii Morgan Stanley a fost selectată de statul austriac să se ocupe de vânzarea Kommunalkredit Austria AG, iar ofertele sunt aşteptate până în 16 august.

În 2008, Kommunalkredit Austria AG a devenit prima instituţie bancară din Austria naţionalizată ca urmare a crizei financiare internaţionale. Pentru un preţ simbolic de doar doi euro, statul austriac a preluat 99,78 la sută din acţiunile băncii Kommunalkredit Austria AG. Înainte de naţionalizare, Kommunalkredit Austria era deţinută înainte de grupul franco-belgian Dexia şi grupul austriac Oesterreichische Volksbanken.

…  

Austria vrea să vândă banca Kommunalkredit

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: