Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria va sprijini forţele de securitate afgane cu 18 milioane de euro ‎


Austria va sprijini cu 18 milioane de euro forţele de securitate afgane, în perioada 2014-2016, scriu vineri principalele cotidiene austriece.
Guvernul austriac a convenit, înaintea summitului NATO care se va desfăşura duminică şi luni la Chicago, să sprijine forţele afgane de securitate cu 18 milioane de euro după retragerea forţelor NATO din Afganistan.

Cancelarul federal austriac Werner Faymann, ministrul austriac al apărării, Norbert Darabos, şi secretarul de stat Wolfgang Waldner vor transmite această veste la summitul NATO de la Chicago.

SUA au cerut aliaţilor şi partenerilor lor, înaintea summitului NATO, să contribuie la finanţarea forţelor de securitate din Afganistan, după 2014.

Ajutorul financiar pentru Afganistan urmează să fie acordat începând cu 2014, după retragerea trupelor NATO din ţară. Austria va oferi, până în 2016, trei tranşe anuale în valoare de şase milioane de euro, care vor fi livrate în cadrul ‘Law and Order Trust Fund in Afghanistan’.

 

Această sumă, prin care se va finanţa în special pregătirea poliţiştilor şi mai ales poliţistelor afgane, va fi inclusă de guvernul austriac la categoria sumelor acordate ca ajutor pentru state în curs de dezvoltare, contribuţia Austriei la acest tip de ajutoare fiind considerată relativ scăzută.

Austria va sprijini forţele de securitate afgane cu 18 milioane de euro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: