Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria va prelungi restricţiile pentru muncitorii români‎


Viena intenţionează să prelungească restricţiile de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, de teama că apropierea geografică îi va determina pe aceştia să vină la muncă în Austria.
Purtătorul de cuvânt al ministrului austriac al Protecţiei Sociale, Norbert Schnurrer, a declarat că "piaţa muncii din Austria nu este pregătită" pentru ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români şi bulgari. Viena urmează să informeze Comisia Europeană cu privire la prelungirea restricţiilor la mijlocul lunii decembrie.

Un raport al Comisiei Europene arată că rezultatele restricţiilor impuse pe piaţa muncii sunt contradictorii. Astfel, anul trecut, 41% dintre românii care au plecat la muncă în statele UE au ales Italia, deşi Roma nu a ridicat complet restricţiile. Suedia în schimb a ridicat toate restricţiile pentru muncitorii români încă din 2007. Cu toate acestea, puţini români au ales Suedia pentru a munci, notează cotidianul austriac Die Presse. Ministerul Protecţiei Sociale se teme însă că apropierea geografică îi va determina pe români şi bulgari să vină în Austria.

Austria va prelungi restricţiile pentru muncitorii români

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: