Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria, tot mai aproape de Satu Mare ‎

Ambasadorul Austriei în România, Michael Schwarzinger, a apreciat planul de dezvoltare al judeţului

Excelenţa Sa, Dr. Michael Schwarzinger, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Austria în România, a realizat, ieri, o vizită în judeţul Satu Mare şi s-a întâlnit cu oficialităţile judeţene şi locale. Astfel, la întâlnirea cu ambasadorul Austriei au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, prefectul Eugeniu Avram şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Oficialii sătmăreni au prezentat planul de dezvoltare al judeţului, fiind punctate anumite domenii cheie, precum agricultura, turismul sau industria.

Judeţul Satu Mare, un partener deschis
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi-a arătat dispoziţia de a deveni un partener deschis pentru firmele austriece. “I-am prezentat Excelenţei Sale oportunităţile de afaceri pe care le oferă municipiul Satu Mare. Suntem nişte parteneri deschişi şi dorim să păstrăm o legătură permanentă cu Ambasada Austriei, dar şi cu alte reprezentanţe diplomatice”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a punctat principalele direcţii de dezvoltare ale judeţului. “Am trecut în revistă caracteristicile judeţului nostru, mai ales din punct de vedere economic şi al potenţialului de dezvoltare a judeţului. Am prezentat strategia de dezvoltare pentru ca potenţialii investitori să aibă o imagine clară încotro am putea găsi parteneriate pentru a putea dezvolta judeţul. Am descris şi infrastructura judeţului, precum şi planul de dezvoltare. Fiind un judeţ preponderent agricol, am prezentat şi oportunităţile de afaceri în acest sector. Am atins şi industria, dar şi turismul, în special proiectul de la Luna Şes, unde se naşte un nou proiect, al unei staţiuni de schi, în care Austria are deja o puternică tradiţie”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Prefectul Eugeniu Avram a precizat că: “Aş dori să îi mulţumesc pentru interesul pe care îl manifestă pentru proiectele noastre de dezvoltare şi aş dori să îi mulţumesc anticipat pentru că ne va prezenta şi reprezenta proiectele noastre în mediul de afaceri”.

“Există premise reale de dezvoltare!”
Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Austria în România, Excelenţa Sa, Dr. Michael Schwarzinger, a apreciat planul de dezvoltare al judeţului prezentat de autorităţile sătmărene. “Am venit cu mare plăcere în judeţul Satu Mare. Poziţia geografică a judeţului Satu Mare este foarte importantă, dat fiind apropierea relativ mică de Austria. Un alt aspect pozitiv este infrastructura. Am vorbit cu partea română despre aeroport, despre sistemul de transport şi despre dezvoltarea turismului. Am găsit în judeţul Satu Mare premise foarte interesante pentru dezvoltare. Aş sublinia şi potenţialul industrial şi agricol. Austria are deja din toamna anului trecut un proiect social în judeţul Satu Mare, la Coca. Vom încerca să găsim noi oportunităţi pe care să le prezentăm mediului de afaceri austriac”, a declarat Excelenţa Sa, Dr. Michael Schwarzinger. În final, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Austria în România a remarcat şi paşii pe care România i-a făcut în direcţia modernizării şi consolidării statului de drept, precum şi în direcţia dezvoltării economice.
Ciprian Bâtea

…  

Austria, tot mai aproape de Satu Mare

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: