Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria renunţă la limita impusă băncilor pentru creditele din Romania


Autorităţile austriece de reglementare a sectorului bancar au renunţat la limita impusă UniCredit Bank Austria, Erste Group Bank şi Raiffeisen Zentralbank pentru împrumuturile acordate în ţările emergente europene, după avertismentele internaţionale că ar putea provoca o criză a creditelor.

Propunerea iniţială, făcută în noiembrie anul trecut, a fost de limitare a noilor credite acordate de cele trei bănci în Europa de Est la 110% din depozitele şi finanţarea atrase de pe pieţele locale unde funcţionează, dar autorităţile au anunţat miercuri doar că vor monitoriza şi vor analiza trimestrial datele referitoare la împrumuturi, potrivit Reuters.

"Analizarea experienţei trecute a arătat că depăşirea unei rate de 110% poate fi considerată un semnal de alarmă", se arată într-un comunicat comun al băncii centrale austriece şi a autorităţii de supraveghere a pieţei financiare FMA.

Un purtător de cuvânt al FMA a declarat că rezultatele monitorizărilor vor fi discutate cu autorităţile de reglementare din Europa emergentă şi cu Autoritatea bancară Europeană, astfel că orice măsuri de remediere vor fi stabilite la nivel european, nu austriac….

Austria renunţă la limita impusă băncilor pentru creditele din

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: