Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria renunţă la importurile de energie nucleară ‎


După o serie de runde îndelungate de negocieri, furnizorii de energie, reprezentanţii guvernului austriac şi organizaţiile de mediu Greenpeace şi Global 2000 au decis, cu prilejul celui de al treilea summit privind energia nucleară, ca până la sfârşitul lui 2015 să se renunţe la importurile de energie atomică.
Nici gospodăriile private, nici industriile nu vor mai folosi energie nucleară importată, s-a decis cu prilejul summitului desfăşurat luni la Viena.

 

Deşi doar 4% din totalul de energie al Austriei provine din surse nucleare, toate externe, până şi acest procent s-a dovedit prea ridicat. Furnizorii de curent ai Austriei şi-au luat voluntar angajamentul de a sista importurile de energie atomică în următorii trei ani.

 

Astfel, până la 1 ianuarie 2013, potrivit noii decizii, fiecare gospodărie va fi informată prin intermediul facturii de curent cu privire la sursele din care provine curentul furnizat. Şi companiile vor fi informate, însă aici perioada de renunţare la importurile de energie nucleară a fost prelungită până în 2015, date fiind actualele contracte în vigoare.

 
…  

Austria renunţă la importurile de energie nucleară

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: