Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016 Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va More »

 

Austria: O asociatie a musulmanilor cere constructia unei biserici in Arabia Saudita


Initiativa Musulmanilor Liberali din Austria (ILMO) a cerut miercuri constructia unei biserici pe teritoriul saudit, apreciind ca Arabia Saudita, care participa la mai multe proiecte de constructie de moschei in tarile crestine, ar trebui sa faca acest gest, in schimb, scrie AFP.

"Musulmanii liberali cer constructia unei biserici in regatul Arabiei Saudite", afirma asociatia, intr-o scrisoare transmisa ambasadorului saudit in Austria, Mohammed al-Salloum.

Numerosi diplomati, oameni de afaceri si muncitori sunt crestini in Arabia Saudita si nu isi pot practica religia, spune Amer Albayati, presedintele ILMO.

"Arabia Saudita sustine puternic constructia de moschei si mii de locuri de rugaciune in tarile crestine din Europa, atat pe plan financiar cat si din punct de vedere al organizarii", a explicat acesta.

Potrivit "principiului reciprocitatii", "constructia de locuri sacre nemusulmane" in Arabia Saudita ar trebui sa fie favorizata.

Asociatia isi propune sa ofere idei si sustinere financiara pentru astfel de proiecte.

Arabia Saudita sustine financiar, alaturi de Spania si Austria, constructia la Viena a unui centru inter-religios si intercultural. Acest proiect a starnit insa si nemultumiri. Un deputat al ecologistilor, Alev Korun, a taxat drept o "gluma proasta" faptul ca Arabia Saudita, unde domneste wahhabismul si care aplica strict Sharia, legea islamica, se angajeza sa promoveze dialogul inter-religios.

Austria: O asociatie a musulmanilor cere constructia unei biserici in Arabia Saudita

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: