Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria: de doua ori mai multi romani si bulgari veniti la munca in 2014 decat aratau estimarile

​Numarul romanilor si bulgarilor angajati cu carte de munca (fara a include PFA-urile) a crescut cu 40% in ultimul an, atingand pragul de 40.000. Institutele economice austriece (WIIW si IHS) aratau intr-o prognoza ca se asteapta la 5.500 de noi veniti din Romania si Bulgaria in urma ridicarii restrictiilor de pe piata muncii.

vienna3644

11.000 de romani si bulgari au venit in 2014 sa lucreze in Austria, anunta Die Presse. Din acesti 11.000 de noi angajati, 8.500 sunt din Romania. La acestia se adauga si cei 20.000 de ingrijitori permanenti care lucreaza in familiile cu persoane ce necesita ingrijire. Cel mai mare numar de romani lucreaza in productia de bunuri. Urmeaza cei angajati in turism, lucratorii detasati, constructiile si agricultura.

Un oficial al Institutului pentru Studii Superioare (IHS) a admis intr-un interviu acordat ziarului Kurier ca estimarile initiale au fost mult subestimate. IHS subliniaza totusi ca numarul romanilor si bulgarilor veniti in Austria nu poate reprezenta un dezechilibru pe piata muncii. Cresterea mult peste prognoza s-ar putea datora, macar in parte, si legalizarii situatiei unor lucratori care nu avea contracte declarate inainte de 1 ianuarie 2014.

Rata somajului in grupul etnic al romanilor si bulgarilor este de 12,4%, putin peste media strainilor din Austria. Cei mai multi someri straini sunt de origine turca, sarba si croata. Maghiarii si germanii au cei mai putini. Cercetatorii de la IHS arata si ca trendul merge spre imigranti mai tineri si mai bine calificati care ii inlocuiesc pe cei mai in varsta si cu studii inferioare.

 

http://m.hotnews.ro/stire/19278263

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: