Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria, care a pierdut calificativul de top triplu A, voteaza un plan de austeritate

Parlamentul austriac a adoptat miercuri seara un pachet de masuri de austeritate in valoare de 29,7 miliarde de euro, la doar cateva saptamani dupa ce mica republica si-a pierdut ratingul triplu A, in scopul reducerii deficitului public al tarii si pentru a ajunge la un buget echilibrat pana in 2016.


In pofida criticilor vii ale opozitiei, planul de masuri a fost adoptat dupa sapte ore de majoritatea formata din social-democraţi si conservatori).

Din opozitie, Partidul Verzilor si partidele de extrema-dreapta au votat impotriva, criticand masurile propuse de coalitia la guvernare si lipsa constitutionalitatii unor capitole ale pachetului.

Planul de austeritate pune accent mai ales pe economii in valoare de 17,3 miliarde de euro. Cei mai afectati vor fi pensionarii si functionarii publici. Planul include si cresteri de impozite care vor intra in vigoare de la 1 aprilie.

Capitolele pachetului de austeritate referitoare la maririle de impozite urmeaza sa intre in vigoare la 1 aprilie, iar capitolele privind masurile de economisire, la 1 mai. In luna ianuarie, agentia de rating Standard and Poor`s a redus ratingul suveran al Austriei, la AA de la AAA, cel mai mare rating posibil. Agentia a justificat decizia prin expunerea mare a bancilor austriece in doua tari vecine, Ungaria si Italia.

Austria, care a pierdut calificativul de top triplu A, voteaza un ..

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: