Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria, atacată de pe două fronturi, riscă să piardă o nestemată din coroana celui mai bun rating posibil


Austria, unul dintre cei mai mari investitori străini din România, unde ocupă poziţii puternice în câteva sectoare economice strategice, îşi poate pierde calificativul maxim atribuit de agenţiile de evaluare financiară din cauza expunerii sistemului bancar la Europa de Est şi a impactului pe care îl are criza datoriilor din Occident. Cum în teorie un rating mai slab înseamnă costuri de finanţare mai mari, retrogradarea Austriei ar putea aduce presiuni suplimentare pe activele din străinătate ale acestei ţări. Datele statistice sugerează că, în contextul turbulenţelor economice şi financiare, Austria a frânat deja investiţiile către România.

La sfârşitul anului 2010 Austria se plasa pe locul doi, după Olanda, în topul investiţiilor directe străine din România, cu un sold de 9,3 miliarde euro, sau 9,3% din total, la 31 decembrie, potrivit datelor BNR. La sfârşitul anului 2009 soldul investiţiilor austriece s-a situat la 9,03 miliarde euro. Investiţiile olandeze au stagnat în 2010 la 10,9 miliarde euro.

Dintre toate marile agenţii de evaluare financiară, doar Fitch mai atribuie perspectivă stabilă ratingului "AAA" al Austriei, scrie CNBC.

"Principala îngrijorare privitoare la sectorul financiar austriac este expunerea acestuia la Europa Centrală şi de Est şi de Sud-Est (ECESE). Cum multe state din regiune au acumulat datorii externe ridicate, mai ales prin intermediul sectorului bancar, finanţarea străină a subsidiarelor locale va rămâne o vulnerabilitate importantă mult timp, în condiţiile în care ajustările din Austria decurg gradual şi lent", au scris analiştii Fitch într-o analiză a situaţiei economice şi financiare a Austriei.

Austria, atacată de pe două fronturi, riscă să piardă o nestemată din

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: