Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria a angajat Morgan Stanley pentru vânzarea Kommunalkredit ‎

Banca americană de investiţii Morgan Stanley a fost selectată de statul austriac să se ocupe de vânzarea Kommunalkredit Austria AG, o bancă specializată pe finanţarea colectivităţilor locale care trebuie vândută până la mijlocul anului următor conform regulilor Uniunii Europene, transmite Bloomberg.

‘Am ales Morgan Stanley şi le-am cerut să lucreze la o strategie optimă de privatizare’, a declarat şeful agenţiei care administrează băncile naţionalizate şi ajutoarele de stat din Austria (Fimbag), Klaus Liebscher.

În luna februarie a acestui an agenţia Fimbag a invitat băncile interesate să intermedieze vânzarea Kommunalkredit Austria AG să depună oferte.

La finele lui 2008, Kommunalkredit Austria AG a devenit prima instituţie bancară din Austria naţionalizată ca urmare a crizei financiare internaţionale. Pentru un preţ simbolic de doar doi euro, statul austriac a preluat 99,78 la sută din acţiunile băncii Kommunalkredit Austria AG. Înainte de naţionalizare, Kommunalkredit Austria era deţinută înainte de grupul franco-belgian Dexia şi grupul austriac Oesterreichische Volksbanken.

Austria a angajat Morgan Stanley pentru vânzarea Kommunalkredit

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: