Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Austria a ajuns al doilea furnizor de benzină în Republica Moldova

În primul semestru al acestui an importurile de benzină au scăzut cu 13,3% şi au constituit 72,97 mii de tone, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Cel mai mare furnizor a fost România, cu o cotă de 66,1%, urmată de Austria cu 8% şi Bulgaria cu 7,4%.

În total în prima jumătate de an în Republica Moldova au fost importate 260.794 tone de produse petroliere, sau cu 5,1% mai puţine decât în aceaşi perioadă a anului trecut.
Astfel, importurile de benzină au scăzut cu 13,3%, de gaz lichefiat cu 3,4%, iar cele de motorină cu 1,0%.

La fel ca şi benzina, motorina preponderent a fost importată, din România – 44%, după care urmează Belarus – 25,8%, Israel – 11,2%, Ucraina – 9,5% şi Federaţia Rusă cu o cotă de 7,7%.
Federaţia Rusă şi Kazahstanul au fost principalele ţări, din care s-a importat gazul lichefiat – 52,3% şi, respectiv 41,2%.

Circa 35% din benzină a fost importată de compania Petrom, în timp ce la motorină cel mai mare importator a fost Lukoil cu circa 31% din total. La gazul lichefiat cel mai mare furnizor este compania Dominic cu o cotă de peste 30%.

Austria a ajuns al doilea furnizor de benzină în Republica Moldova

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: