Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Audi prezinta in Austria o bicicleta electrica ce cantareste 26 kg cu tot cu baterie. Are computer de bord cu ecran tactil si autonomie de peste 50 km

Audi prezinta, la intalnirea fanilor marcilor grupului Volkswagen din regiunea Carintia din Austria, o bicicleta electrica ultra-moderna ce poate parcurge peste 50 km cu motorul electric si cantareste 26 kg cu tot cu baterie. Bicicleta e-bike Worthersee dispune si de un computer de bord cu touch-screen ce se poate conecta prin WiFi cu smartphone-ul posesorului.

Audi descrie bicicleta ca fiind una futurista, nici conventionala, dar nici pur electrica, ci una pentru sport, distractie dar si giumbuslucuri (sau tricks, cum spune comunicatul oficial in engleza).

Bicicleta realizata de designerii din Ingolstadt are roti de 600 g fiecare si un cadru ce cantareste 1,6 kg, insa per total cu motorul electric e-bike are are 21 kg, iar bateria adauga cinci kilograme.

Motorul electric livreaza maxim 2.3 kW, iar cuplul e undeva pe la 250 Nm. Bateria integrata in cadru cantareste 5 kg, are o capacitate de 530 Wh si poate fi incarcarcata in doua ore si jumatate la o priza normala. Ea poate fi scoasa de pe bicicleta pentru a fi inlocuita cu una gata incarcata de cei care nu vor sa astepte.

In modul electric se pot atinge viteze de pana la 80 km/h, iar autonomia este in jurul a 50 – 70 km.

Ciclistul are control total asupra motorului electric si poate alege diverse moduri de interventie asupra rolului acestuia, de la modul de pedalare 100%, pana la cel total electric. Intre extreme exista mai multe moduri de condus, inclusiv cel in care, daca ciclistul vrea sa mentina o viteza constanta, motorul electric intervine cand ciclistul incetineste pe drumuri in urcare sau din cauza vantului, spre exemplu.

Bicicleta dispune si de un computer de bord cu touch-scren care poate fi sincronizat prin WiFi cu smartphone-ul si deci tot parcursul, reprizele si vitezele inregistrate pot fi postate rapid pe Facebook pentru ca prietenii sa vada si sa faca tot felul de comparatii.

Bicicleta va fi prezentata la intalnirea fanilor Audi, VW, Seat and Skoda din regiunea Carintia (Austria). Se tine intre 16 si 19 mai la Reifnitz, langa lacul Worthersee.

Audi prezinta in Austria o bicicleta electrica ce cantareste 26 kg cu tot cu baterie. Are computer de bord cu ecran tactil si autonomie de peste 50 km

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: