Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Ambasadorul Austriei la Bucuresti: Investitorii ar putea deveni mai precauti daca actuala criza se prelungeste ‎


Este in interesul Romaniei si al progresului economic si social al tarii ca toate fortele politice sa fie unite astfel incat actuala perioada de incertitudini sa fie depasita cat mai repede posibil, a declarat Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei la Bucuresti.
„Romania are nevoie de stabilitate politica pentru a oferi investitorilor conditii economice propice deciziilor pe termen lung. Prioritatea investitorilor este de a se afla intr-un mediu favorabil business-urilor, in care predictibilitatea si responsabilitatea pentru deciziile politice sunt garantate. Investitorii nu se uita atat de mult la politica de zi cu zi, ei au o perspectiva mai larga. Insa, in cele din urma, ei au in vedere un risc al investitiei si ar putea deveni mai precauti in a lua noi decizii de investitii daca actuala criza se prelungeste”, a spus Michael Schwarzinger (foto) intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

Potrivit acestuia, investitorii austrieci au strategii pe termen lung, ceea ce inseamna ca „sunt aici pentru a ramane si ca urmaresc cu atentie evenimentele din Romania”. Ambasadorul considera insa ca observatorii straini nu sunt ingrijorati de actuala situatie politica in ceea ce priveste “un discurs politic legitim intre partidele politice sau chiar intre presedinte si noul guvern”. “Ideea este ca legile sunt intr-adevar respectate, iar sistemul judiciar functioneaza independent si adecvat”, a subliniat ambasadorul.

Michael Schwarzinger a explicat totodata ca „business-urile se pot dezvolta doar daca parlamentul adopta noi legi, autoritatile isi desfasoara eficace activitatea administrativa, iar curtile functioneaza asa cum trebuie”.

Intrebat daca investitorii austrieci si-au exprimat, pana acum, temeri privind actuala situatie politica din Romania, ambasadorul a raspuns: „Curtile independente si eficiente sunt coloana vertebrala a unei economii de piata. Daca politicienii ar influenta in mod direct sectorul judiciar, ingrijorarile ar fi evidente. Legile trebuie sa fie respectate, deciziile Inaltei Curti trebuie sa fie respectate de orice guvern”.

Ambasadorul Austriei la Bucuresti a mai declarat ca este in interesul Romaniei si al progresului economic si social al tarii ca toate fortele politice sa fie unite astfel incat actuala perioada de incertitudini sa fie depasita cat mai repede posibil. In plus, el a aratat ca interesele partidelor politice nu ar trebui sa se afle in prim-plan, ci stabilitatea politica si consensul partilor.

mai mult :

Ambasadorul Austriei la Bucuresti: Investitorii ar putea deveni mai

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: