Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Ambasada României la Viena a organizat Ziua Europei la Poarta Maramureşeană din Böhmischer Prater.


Viena, 5 mai  / Ambasada / La 5 mai 2012 Ambasada României la Viena a organizat în colaborare cu Primăria sectorului 10 – Favoriten şi cu sprijinul Asociaţiei „Unirea” din Wiener Neustadt a şasea ediţie a Zilei Europei la Poarta Maramureşeană din Böhmischer Prater.

În deschiderea evenimentului au vorbit doamna ambasador Silvia Davidoiu, doamna Hermine Mospointner, primar al sectorului Favoriten, domnul Ion Godja, preşedintele asociaţiei Unirea, precum şi domnul Gheorghe Tomoiagă, primarul comunei muzeu Ciocăneşti.

Programul artistic a fost susţinut de către ansamblul românesc „Brăduleţul" din Botoş, judeţul Suceava, de către grupul de fluieraşi „Bistriţa Aurie" din Ciocăneşti, de către taraful „Ceatăra" din Carei, judeţul Satu Mare, precum şi Delia Denise Godja. Momentele muzicale austriece au fost oferite de către Ingrid Merschl, care a fost acompaniată la pian electric şi vioară.

Cei 150 de oaspeţi prezenţi la eveniment s-au putut bucura de o atmosferă agreabilă, la care au contribuit şi produsele cu specific românesc.

sursa : http://viena.mae.ro/index.php?lang=ro&id=31&s=130881

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: