Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Ambasada Austriei si sapte companii din retail lanseaza Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Cand incep inscrierile si care este ponderea pregatirii practice

Ambasada Austriei anunta ca, impreuna cu sapte companii din retail, va demara in septembrie 2015 proiectul educational o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Proiectul se va desfasura la Colegiul Economic „Costin C. Kiritescu” din Bucuresti, unde absolventii claselor a VIII-a se pot forma in meseria de comerciant-vanzator. Scoala se va desfasura in regim dual, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultate, iar inscrierile incep in 8 iunie.

Botschaftsgebaeudew

Pregatirea practica a tinerilor va fi asigurata de Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si Kika, potrivit comunicatului remis HotNews.ro. Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti, a declarat ca „atat Ambasada, cat si cele sapte companii privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investitie in societatea romaneasca, pe fondul nevoii de profesionisti in retail „.


Proiectul „are la baza sistemul dual, o particularitate a invatamantului din tari precum Austria si Germania, care pune un accent sporit pe pregatirea practica si priveste colaborarea dintre scoli si angajatori”, a precizat Rudolf Lukavsky.

Scoala Comerciala Austriaca din Romania presupune introducerea a doua clase de invatamant profesional in cadrul Colegiului Economic „Costin C. Kiritescu” din Bucuresti , avand la baza educatia duala – adica formare teoretica si practica. Programul are o durata de trei ani si le ofera absolventilor de clasa a VIII-a cursuri de formare profesionala in meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar (incaltaminte, fashion, sport, mobilier).

In primul an, elevii vor face 80% teorie si 20% practica , in al doilea an vor face 40% teorie si 60% practica , iar in al treilea an de scoala profesionala vor face 28% teorie si 72% practica . La finalizarea cursurilor, absolventii vor avea prioritate la angajare in cele sapte companii de retail .
In plus, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultatele obtinute , si vor avea decontate integral costurile de transport in comun pe toata perioada studiilor. Dupa absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european.

Inscrierea in program se va desfasura in trei etape, astfel:

  • etapa I de inscriere: in perioada 8-12 iunie 2015 si pe 15 iunie
  • etapa a II-a de inscriere: intre 20 si 21 august 2015
  • etapa a III-a de inscriere: in perioada 3-4 septembrie 2015

In etapa de preselectie , candidatii vor avea un interviu cu reprezentanti ai companiilor.

Directoarea Colegiului Economic „Costin C. Kiritescu”, Loredana Viorela Popescu, a explicat ca „sistemul dual ofera o formare adaptata la cerintele actuale de pe piata muncii” si si-a exprimat speranta ca „aceasta initiativa va ajuta la cresterea increderii in invatamantul profesional”.

http://m.hotnews.ro/stire/20076151

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: