Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Almdudler – bautura nationala austriaca

Almdudler, bautura nationala austriaca, surclasata ca si consum in Austria doar de Coca Cola, este produsa dupa o reteta (evident secreta) ce contine suc de struguri, mere si ierburi naturale. In fiecare an se produc 80 de milioane de litri de Almdudler care se consuma in Austria si tarile vecine (oficial ,Almdudler este exportat doar in Germania, Elvetia si Belgia).

Recent Almdudler a inceput sa diversifice usor gama de produse, insa fiind o afacere de familie, diversificarea are la baza doar bautura originala, fara a ‘strica’ mostenirea istorica ; astfel Almdudler este disponibil si in varianta light (cu putine calorii), varianta fara zahar, varianta pentru copii (limonada de ierburi) si AlmRadler (o combinatie de 60% Almdudler si 40% bere).’

Din pacate, Almdudler nu este importat oficial in Romania, de aceea este destul de greu de gasit. Dupa cunostintele noastre, pe internet il puteti gasi pe www.vinuriaustriece.ro, iar in restaurante l-am gasit in Viena Bistro din Cluj…. Insa cu siguranta Almdudler este disponibil si in alte locatii de care noi nu am auzit…

Almdudler – bautura nationala austriaca

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: