Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

Afaceristul sucevean acuzat de jaf armat a fost extrădat în Austria

Omul de afaceri sucevean Vasilică Puşcaşu, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare de către autorităţile din Austria, unde este acuzat de jaf armat, a fost extrădat joi, el fiind transportat cu un avion şi escortat de doi poliţişti şi de un medic austriac, informează Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, să respingă recursul formulat de Vasilică Puşcaşu faţă de măsura extrădării în Austria, după ce Curtea de Apel Suceava hotărâse în 1 martie punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele său.

Potrivit unor surse judiciare, Puşcaşu a fost preluat, în noaptea de miercuri spre joi, de la Spitalul Judeţean Suceava, unde era internat în urma unei intervenţii chirurgicale pentru hernie de disc, şi a fost transportat la Bucureşti, de unde a fost urcat într-un avion care a decolat în cursul dimineţii.
   
El a fost preluat de doi ofiţeri de legătură din Austria şi însoţit de un medic austriac.
   
Omul de afaceri sucevean este acuzat  că în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, împreună cu o altă persoană, a intrat armat în două sucursale bancare, unde a constrâns angajaţii, ameninţându-i cu pistolul, să le dea banii din seifuri, prejudiciul fiind de 265.000 de euro la o bancă din Oberdorf şi de 70.000 de euro la una din Klagenfurt.
   
Vasile Puşcaşu arăta, într-un comunicat transmis presei, că este nevinovat şi că în cazul său este vorba de o confuzie nefericită pentru el.
  
Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a susţinut într-o conferinţă de presă că Vasilică Puşcaşu a făcut parte din staff-ul de campanie electorală PDL în judeţul Suceava, inclusiv la alegerile prezidenţiale din 2009.

Afaceristul sucevean acuzat de jaf armat a fost extrădat în Austria

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: