STUDIU DE CAZ: Ce face Primaria din Viena cu masinile parcate neregulamentar?

E bine sau nu ca masinile parcate neregulamentar sa fie ridicate? Opinii pro si contra sunt cu miile. Dar sa vedem si un exemplu dintr-o capitala europeana aflata la cateva sute de More »

Două trenuri s-au ciocnit în Austria | FOTO

Două persoane au murit și alte 10 au fost rănite grav, miercuri, în urma coliziunii frontale a două trenuri regionale de pasageri în sudul Austriei, informează presa internaţională citată de Agerpres. Cei decedaţi sunt conductori More »

Salzburger Nachrichten astazi: Was uns die Wahl in Rumänien lehrt

Ein integrer und kompetenter Politiker schlug einen populistischen Machtmenschen aus dem Feld.   Das war die positive Überraschung dieser Woche: Der Außenseiter Klaus Johannis gewann die Präsidentenwahl in Rumänien klar gegen den More »

Demisia lui Corlatean în presa din Austria. Românii din afara tarii împiedicati intentionat sa voteze

Ponta mai bine îl lasa somer pe Corlatean decît sa le dea o sansa românilor din Austria, sa voteze . Ar sacrifica pe oricine numai sa nu înfinteze noi sectii de votare. More »

 
55df4d85682ccf9fd71c5f3d

Corespondenţă Digi24. Camion cu zeci de refugiaţi morţi, găsit abandonat în Austria. Poliţia din Burgenland: Existau semne evidente de descompunere

Descoperire macabră azi pe o autostradă din Austria, aproape de graniţa cu Ungaria. Cadavrele a 50 de refugiaţi au fost găsite într-un camion abandonat pe marginea drumului. Autorităţile austriece spun că, din primele analize, reiese faptul că oamenii au murit în urmă cu aproximativ două zile. Camionul în care au fost găsite cadavrele în descompunere a aparţinut în trecut unei companii slovace deţinute de actualul ministru de Finanţe al Cehiei. Într-un comunicat dat publicităţii, compania spune că vehiculul a fost vândut anul trecut, fără a preciza însă cumpărătorul.

55df4d85682ccf9fd71c5f3d

Anhang81_1433498240681392

Ponta, pleaca mă acasa ! Rumänien – Korruptionsermittlungen gegen Regierungschef Ponta

Die Anti-Korruptionsbehörde DNA in Rumänien hat strafrechtliche Ermittlungen gegen Ministerpräsident Victor Ponta aufgenommen.

Er werde verschiedener Delikte bezichtigt, darunter Fälschung, Geldwäsche und Steuerhinterziehung sowie der Verquickung persönlicher und öffentlicher Interessen, teilte die Behörde am Freitag mit. Die Presse zeigte, wie Ponta das DNA-Gebäude betrat.

Anhang81_1433498240681392

Victor Ponta bei Werner Faymann in Wien

In den vergangenen Monaten haben die DNA-Ermittler eine Reihe ranghoher Personen verhaftet. Pontas Finanzminister trat im März zurück, weil Korruptionsvorwürfe gegen ihn laut wurden.

Er sei als einfacher Bürger zur DNA gekommen, sagte Ponta zu Journalisten, und er habe dort keine Erklärung abgegeben. Auf die Frage, ob er zurücktreten werde, antwortete Ponta: “Bei der DNA beschäftigen wir uns nicht mit Politik.”

1-300x225

Fotoreportaj Ziua românilor de pretutindeni – sărbătorită în Austria, la Grein an der Donau !

iua românilor de pretutindeni a fost sărbătorită de numeroşi români din Austria – împreună cu prieteni austrieci –, pentru prima oară anul acesta, în ultima Duminică a lunii Mai, în Campingul din oraşul Grein an der Donau, proprietatea familiei Colesnicov, în Ober Österreich, la circa 135 km. Nord-Vest de Viena.

3-620x330

vienna

STUDIU DE CAZ: Ce face Primaria din Viena cu masinile parcate neregulamentar?

E bine sau nu ca masinile parcate neregulamentar sa fie ridicate? Opinii pro si contra sunt cu miile. Dar sa vedem si un exemplu dintr-o capitala europeana aflata la cateva sute de km de granita de Vest a Romaniei. Primaria din Viena a decis sa ridice masinile parcate neregulamentar inca din anul 1974, dupa ce o femeie a murit intr-un incendiu pentru ca pompierii nu au putut ajunge la timp din cauza unor masini care blocau strada. Primaria se ocupa de partea organizatorica, iar pentru activitatea efectiva de ridicare a masinilor sunt selectate firme private pe baza de licitatie.

27-06-20138-49-1b03af

index

Ambasada Austriei si sapte companii din retail lanseaza Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Cand incep inscrierile si care este ponderea pregatirii practice

Ambasada Austriei anunta ca, impreuna cu sapte companii din retail, va demara in septembrie 2015 proiectul educational o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Proiectul se va desfasura la Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu” din Bucuresti, unde absolventii claselor a VIII-a se pot forma in meseria de comerciant-vanzator. Scoala se va desfasura in regim dual, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultate, iar inscrierile incep in 8 iunie.

Botschaftsgebaeudew

Pregatirea practica a tinerilor va fi asigurata de Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si Kika, potrivit comunicatului remis HotNews.ro. Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti, a declarat ca “atat Ambasada, cat si cele sapte companii privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investitie in societatea romaneasca, pe fondul nevoii de profesionisti in retail “.

468x305x84ee49df621218290676db1e6984e165063d00e0d5cc71473490d01727e07f5d.jpg.pagespeed.ic.dD3m4CR5ElTM-vtKO2tk

Două trenuri s-au ciocnit în Austria | FOTO

Două persoane au murit și alte 10 au fost rănite grav, miercuri, în urma coliziunii frontale a două trenuri regionale de pasageri în sudul Austriei, informează presa internaţională citată de Agerpres. Cei decedaţi sunt conductori de tren. Sursa citată menţionează că pompierii sosiți la fața locului au încercat ore în șir să-i descarcereze. Accidentul a avut loc la ora locală 10.20, în apropiere de localitatea Waldstein-in-Ubelbach, lângă Graz. Potrivit ediției online a ziarului local Kleine Zeitung, unul dintre mecanici ar fi ignorat un semnal de oprire la apropierea de o gară. Primele informaţii arată că trenurile circulau „cu viteză medie” iar conductorii lor au avut timp să frâneze înainte de coliziune.

468x305x84ee49df621218290676db1e6984e165063d00e0d5cc71473490d01727e07f5d.jpg.pagespeed.ic.dD3m4CR5ElTM-vtKO2tk

%d bloggers like this: