Două trenuri s-au ciocnit în Austria | FOTO

Două persoane au murit și alte 10 au fost rănite grav, miercuri, în urma coliziunii frontale a două trenuri regionale de pasageri în sudul Austriei, informează presa internaţională citată de Agerpres. Cei decedaţi sunt conductori More »

La Multi Ani ! Revelion la Viena

Like this:Like Loading... More »

Salzburger Nachrichten astazi: Was uns die Wahl in Rumänien lehrt

Ein integrer und kompetenter Politiker schlug einen populistischen Machtmenschen aus dem Feld.   Das war die positive Überraschung dieser Woche: Der Außenseiter Klaus Johannis gewann die Präsidentenwahl in Rumänien klar gegen den More »

Demisia lui Corlatean în presa din Austria. Românii din afara tarii împiedicati intentionat sa voteze

Ponta mai bine îl lasa somer pe Corlatean decît sa le dea o sansa românilor din Austria, sa voteze . Ar sacrifica pe oricine numai sa nu înfinteze noi sectii de votare. More »

 
index

Ambasada Austriei si sapte companii din retail lanseaza Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Cand incep inscrierile si care este ponderea pregatirii practice

Ambasada Austriei anunta ca, impreuna cu sapte companii din retail, va demara in septembrie 2015 proiectul educational o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Proiectul se va desfasura la Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu” din Bucuresti, unde absolventii claselor a VIII-a se pot forma in meseria de comerciant-vanzator. Scoala se va desfasura in regim dual, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultate, iar inscrierile incep in 8 iunie.

Botschaftsgebaeudew

Pregatirea practica a tinerilor va fi asigurata de Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si Kika, potrivit comunicatului remis HotNews.ro. Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti, a declarat ca “atat Ambasada, cat si cele sapte companii privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investitie in societatea romaneasca, pe fondul nevoii de profesionisti in retail “.

468x305x84ee49df621218290676db1e6984e165063d00e0d5cc71473490d01727e07f5d.jpg.pagespeed.ic.dD3m4CR5ElTM-vtKO2tk

Două trenuri s-au ciocnit în Austria | FOTO

Două persoane au murit și alte 10 au fost rănite grav, miercuri, în urma coliziunii frontale a două trenuri regionale de pasageri în sudul Austriei, informează presa internaţională citată de Agerpres. Cei decedaţi sunt conductori de tren. Sursa citată menţionează că pompierii sosiți la fața locului au încercat ore în șir să-i descarcereze. Accidentul a avut loc la ora locală 10.20, în apropiere de localitatea Waldstein-in-Ubelbach, lângă Graz. Potrivit ediției online a ziarului local Kleine Zeitung, unul dintre mecanici ar fi ignorat un semnal de oprire la apropierea de o gară. Primele informaţii arată că trenurile circulau „cu viteză medie” iar conductorii lor au avut timp să frâneze înainte de coliziune.

468x305x84ee49df621218290676db1e6984e165063d00e0d5cc71473490d01727e07f5d.jpg.pagespeed.ic.dD3m4CR5ElTM-vtKO2tk

valcov

Borfasul Darius Valcov a ajuns si in presa austriaca: Rumänischer Finanzminister wegen Bestechlichkeit angeklagt

Der rumänische Finanzminister Darius Valcov soll als Bürgermeister zwei Millionen Euro an Schmiergeld genommen haben.

valcov

Der rumänische Finanzminister Darius Valcov von der sozialdemokratischen Partei (PSD) steht unter Korruptionsverdacht. Er wurde am Freitagabend von der Antikorruptionsstaatsanwaltschaft (DNA) angeklagt, zwischen 2010 und 2013 in seiner damaligen Funktion als Bürgermeister der Stadt Slatina zwei Millionen Euro Schmiergeld angenommen zu haben.

vienna3644

Austria: de doua ori mai multi romani si bulgari veniti la munca in 2014 decat aratau estimarile

​Numarul romanilor si bulgarilor angajati cu carte de munca (fara a include PFA-urile) a crescut cu 40% in ultimul an, atingand pragul de 40.000. Institutele economice austriece (WIIW si IHS) aratau intr-o prognoza ca se asteapta la 5.500 de noi veniti din Romania si Bulgaria in urma ridicarii restrictiilor de pe piata muncii.

vienna3644

11.000 de romani si bulgari au venit in 2014 sa lucreze in Austria, anunta Die Presse. Din acesti 11.000 de noi angajati, 8.500 sunt din Romania. La acestia se adauga si cei 20.000 de ingrijitori permanenti care lucreaza in familiile cu persoane ce necesita ingrijire. Cel mai mare numar de romani lucreaza in productia de bunuri. Urmeaza cei angajati in turism, lucratorii detasati, constructiile si agricultura.

wien

La Multi Ani ! Revelion la Viena

Vienna1

viena3

Salzburger Nachrichten astazi: Was uns die Wahl in Rumänien lehrt

Ein integrer und kompetenter Politiker schlug einen populistischen Machtmenschen aus dem Feld.

 viena1

Das war die positive Überraschung dieser Woche: Der Außenseiter Klaus Johannis gewann die Präsidentenwahl in Rumänien klar gegen den amtierenden Premier Victor Ponta. Ein integrer und kompetenter Politiker schlug einen populistischen Machtmenschen aus dem Feld. Prompt zog das Parlament einen Gesetzesentwurf Pontas zurück, der eine Amnestie für korrupte Politiker vorsah.

%d bloggers like this: