Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016 Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va More »

Dan Alexe : Conchita Wurst: o anchetă despre sufocanta Austrie…

In Austria, scorul e încă egal între cei doi candidați la președinție, tânărul extremist de dreapta cu simpatii naziste Norbert Hofer și bătrânul ecologist Alexander Van der Bellen. O victorie a lui Hofer ar More »

Bukarests Oberbürgermeister Oprescu verhaftet

Anklage wegen Bestechlichkeit Bukarest – Bukarests Oberbürgermeister Sorin Oprescu wurde am Sonntag wegen Bestechlichkeit festgenommen. Laut der Aussage der vier Bestecher habe er 25.000 Euro angenommen, um deren Firmen bei öffentlichen Verträgen More »

STUDIU DE CAZ: Ce face Primaria din Viena cu masinile parcate neregulamentar?

E bine sau nu ca masinile parcate neregulamentar sa fie ridicate? Opinii pro si contra sunt cu miile. Dar sa vedem si un exemplu dintr-o capitala europeana aflata la cateva sute de More »

 
imageResize

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează AFP.

Presupușii agresori, cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, au fost arestați în timpul weekendului în urma unei operațiuni desfășurate în mai multe tabere de refugiați din estul Austriei. Ei vor trebui să răspundă în fața instanței pentru viol în grup. Victima lor, tânăra în vârstă de 28 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul comiterii faptei.

Relatările privind violurile și agresiunile sexuale s-au înmulțit în Austria odată cu sosirea masivă a migranților extracomunitari, valul de refugiați alimentând și popularitatea extremei drepte.

imageResize

Oameni-Obisnuiti-ICR

Comunicat de presă – Institutul Cultural Român de la Viena

„Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu în premieră internațională la Wiener Festwochen 2016

Premiera internațională cu ‘Oameni obișnuiți’ de Gianina Cărbunariu are loc în cadrul festivalului austriac Wiener Festwochen 2016. Spectacolul se va juca la teatrul Akzent (Theresianumgasse 18, 1040 Viena) marți, 31 mai, ora 20.00, miercuri, 1 iunie, ora 20.00 și joi, 2 iunie, ora 20.00. Cele trei reprezentații au loc cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Ambasadei României în Republica Austria și al Institutului Cultural Român de la Viena și vor fi urmate de discuții cu publicul, pe tema fenomenului avertizorilor de integritate (‘whistleblowers’) în contextul social și politic internațional actual.

Producția a avut premiera în luna ianuarie 2016 la Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu și a fost realizată în cadrul proiectului Be SpectACTive! proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă.

‘Oameni obișnuiți’ este un spectacol în care scenele de ficțiune au fost create în urma unei perioade de cercetare în Italia, Marea Britanie și România, unde au fost realizate interviuri cu opt avertizori de integritate. Fie că lucrează în instituții de stat sau în companii private, fie că domeniul de activitate este sănătatea, administrația sau transportul public și indiferent de țara în care locuiesc, avertizorii de integritate au în comun aceste lucruri: sunt oameni care își fac conștiincios meseria și care decid să tragă un semnal de alarmă în legătură cu neregulile, abuzurile, ilegalitățile descoperite la locul de muncă. Sesizările lor nu privesc binele personal, ci binele public, de aceea ultimul lucru la care se așteaptă este ca instituția/compania să înceapă să pună presiuni asupra lor și nu asupra celor vinovați de abuzuri.

Din distribuția spectacolului fac parte Florin Coșuleț, Mariana Mihu, Ioan Paraschiv, Ofelia Popii, Dana Taloș, Marius Turdeanu.

Oameni-Obisnuiti-ICR

Jurnalul Romanescu din Austria : Interviu în exclusivitate cu Andrei Popov, ambasadorul demisionar al Republicii Moldova în Austria

Andrei Popov, diplomat și politician din Republica Moldova, fost ambasador al Republicii Moldova în Austria și în Slovacia, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și fiul fostului ministru de externe al Republicii Moldova Mihai Popov. Cu o carieră bogată în politică, Popov a rămas un diplomat cu picioarele pe pământ, cu demnitatea în suflet și cu dragostea de țară în inimă.

Vorbitor de limba română (maternă), rusă și engleză, fostul ambasador a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu în exclusivitate, în care a vorbit, printre altele, despre decizia de a-și da demisia, despre impresia pe care i-a lăsat-o capitala austriacă și despre planurile sale de viitor.

Vă prezentăm mai jos conținutul interviului și vă dorim vizionare plăcută!

sursa :  www.jurnalulromanesc.at

conchita_wurst_orf_06_orf_by_thomas_ramstorfer

Dan Alexe : Conchita Wurst: o anchetă despre sufocanta Austrie…

In Austria, scorul e încă egal între cei doi candidați la președinție, tânărul extremist de dreapta cu simpatii naziste Norbert Hofer și bătrânul ecologist Alexander Van der Bellen. O victorie a lui Hofer ar aduce la putere primul neonazist președinte al unui stat european din 1945 încoace. In Austria, președintele are vaste puteri: e șeful forțelor armate, poate dizolva guvernul și parlamentul, poate cere alegeri anticipate care ar putea aduce la putere Partidului Libertății (FPÖ), extrema-dreaptă naționalistă a răposatului Jörg Haider.
.
Iată mai jos o prezentare a adevăratei Austrii, una din țările cele mai îmbâcsite și conservatoare din Europa, care nu și-a făcut niciodată un mea culpa istoric, nu a efectuat o metanoia (cum o remarca Sloterdijk), ci s-a prezentat întotdeauna drept victimă.
conchita_wurst_orf_06_orf_by_thomas_ramstorfer
Lebara_Talk_Logo_CMYK

Economiseşte cu aplicaţia Lebara Talk când suni în străinătate

Vorbeşti mai mult, plăteşti mai puţin cu aplicaţia Lebara Talk pentru apeluri şi mesagerie la calitate HD

Primeşt minute GRATUITE la descărcare pentru a te bucura de primul apel.

Lebara Talk este o aplicație VOIP ușor de utilizat. Nu este nevoie să schimbi telefonul, nu există taxe lunare sau contract. Poţi vedea tarifele noastre competitive direct în aplicaţie înainte de a efectua apelul şi poţi monitoriza istoricul apelurilor şi soldul.

Invită-ţi prietenii şi puteţi discuta pe chat sau vorbi gratis în cadrul aplicaţiei Lebara Talk.

Descarcă acum aplicaţia Lebara Talk şi poţi:
– Efectua apeluri şi trimiteSMS-uri Internaţionale la preţ redus oriunde în lume
– Reîncărca aplicaţia în siguranţă online, în aplicaţie sau în magazinele locale
– Efectua apeluri şi trimite mesaje gratuite către alţi utilizatori Lebara Talk, prin WiFi, 3G sau 4G
– Beneficia de credit bonus dacă prietenii ţi se alătură în reţea
– Beneficia de conexiuni rapide şi sunet clar
– Beneficia de oferta Super Saver – pachet cu minute incluse

Lebara_Talk_Logo_CMYK
Familia și prietenii nu au fost niciodată mai aproape – descarcă gratuit aplicația VOIP Lebara astăzi prin:
Google play şi iTunes App Store

  • Alimentare în numerar în magazine locale din Austria, Italia, SUA, Belgia, Canada, Grecia, Malaezia, Noua Zeelandă, Portugalia, Singapore, Suedia și Hong Kong.

Lebara Talk

12985526_498118170389618_6993874249564970700_n

Ambasada Romaniei in Austria : Ambasadorul Bogdan Mazuru s-a întâlnit la Linz cu conducerea Camerei Economice a landului Austria Superioară

Bogdan Mazuru, Ambasadorul României în Austria, s-a întâlnit la 14 aprilie 2016 la Linz cu conducerea Camerei Economice a landului Austria Superioară și cu președintele grupului Voestalpine. În discuțiile cu Rudolf Trauner, președinte, și cu Walter Bremberger, director general al Camerei, au fost abordate aspecte legate de cooperarea economică dintre România și landul austriac, precum și potențialul important pe care îl reprezintă Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

12994299_498118237056278_3292534977836939730_n

La cel mai mare angajator al Austriei, Voestalpine, ambasadorul a discutat cu Wolgang Eder, președintele concernului, despre contextul în care evoluează industria siderurgică și despre intențiile investiționale ale acestei companii, discuție urmată de o vizită a unităților de producție.

Ambasada Romaniei in Austria
%d blogeri au apreciat: