Președintele Iohannis a semnat decretul pentru înființarea Consulatului General al României la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, în Republica Austria, informează Administrația Prezidențială. Totodată, șeful statului a decis, printr-un alt decret, înființarea Consulatului General More »

Austria pregăteşte interzicerea vălului musulman integral. „Vălul islamic integral împiedică integrarea. Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol antisocial”

Guvernul de la Viena pregăteşte măsuri pentru facilitarea integrării imigranţilor extracomunitari, inclusiv o lege care va interzice vălul musulman integral pentru femei, afirmă oficiali citaţi de postul ORF. „Vălul islamic integral împiedică More »

Austria: Norbert Hofer, candidatul partidului de extremă dreapta, conduce în sondaje înaintea turului doi al prezidențialelor

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidențial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituțională, la sesizarea FPOe, din More »

Austria: Nouă migranți irakieni au fost arestați după un viol colectiv

Un tribunal austriac a plasat marți în arest preventiv un grup de nouă solicitanți de azil irakieni, acuzați că au violat o tânără nemțoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează More »

 

150.000 de români la SKI în Austria

În privința Austriei, „este o situație mai specială”. Practic, mai mult de jumătate dintre turiștii români merg în Austria să schieze. ”În cifre, sunt în jur de 150.000 de români care merg anual acolo. Nu e de mirare dacă ne gândim că austriecii au peste 20.000 de kilometri de pârtie. Cel puțin așa reiese din statisticile lor ofiale”, spune și Traian Bădulescu, consultant în turism. Incomparabil cu România unde sunt doar 136 kilometri de pârtie.

Teoretic, țara noastră are 154 de pârtii de schi omologate, iar când vine vorba de investiții noi în infrastructură, nu s-ar zice că este un domeniu foarte curtat de invetsitori. Cu unele excepții. Transalpina Ski Resort din Voineasa, de exemplu, este o stațiune cu șapte pârtii de 9 kilometri lungime, investiția totală fiind de 35 milioane de euro.

Și tot aici, poate fi punctată și investiția de 28 de milioane de euro privind extinderea Domeniului Schiabil din Poiana Braşov. Prima etapă a fost finalizată în 2011, de la 50 de hectare la 80 de hectare în prezent, cu 24 de kilometri de pârtii, și a fost realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Etapa a doua se referă la extinderea din Masivul Postăvarul- Poiana Braşov până la Râşnov, cu pârtii şi instalaţii pe cablu. Apoi, va urma etapa a treia între Masivul Postăvarul-Poiana Braşov spre Predeal.

Grosso modo, aproximativ 90% dintre ofertele pentru destinații în țară s-au vândut, 10% din total mergând către turiștii străini, cei mai mulți din Spania, Franţa, Anglia, Rusia, Polonia, Israel și Serbia. ”Cei mai mulți au ales să meargă pe Valea Prahovei, în staţiunile Poiana Braşov, Sinaia”, mai spune Ciprian Enea de la Best Tourism. Printre cele mai ieftine pachete vândute de Crăciun, a fost, potrivit datelor Bibi Touring Touroperator, un sejur de trei nopţi la Durău (281 lei/persoană), în timp ce printre cele mai scumpe s-a aflat sejur la hotelurile din Poiana Braşov (3.500 lei/persoană).

,,Pe litoralul românesc am avut pachete de la 451 lei de persoană pentru un sejur de două nopţi, dar şi oferte de last minute, la 1.941 lei de persoană pentru un sejur de trei nopţi cu upgrade gratuit la apartament, în Mamaia. Pentru Revelion, peste 90% din locuri sunt deja rezervate, inclusiv pe litoral. Noi am lansat ofertele pentru Crăciun şi Revelion încă de pe data de 1 august 2013, când am oferit reduceri de până la 50%”, a spus Adrian Voican,  citat de Agerpres. Altfel, valoarea medie a unui pachet cumpărat de un turist străin care vine de sărbători în România este cuprinsă între 800 și 1.000 de lei.

sursa :   http://www.capital.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: